sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Täytetyt lätyt

No lähtihän tämä käsistä.

Eli en pystynyt kirjoittamaan pelkistä kakuista... Paistettiin liikaa lättyja Muurikka-pannulla ja niinpä Idols-finaalin ruoaksi muodostui tämä herkku. Mies oli innoissaan. "Nää on mun suurinta herkkua, mutten koskaan saa näitä!"
Eli ihan normi lätyt, joiden sisään tein jauhelihatäytteen.




Täyte:
1/2 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1rkl voita
400g jauhelihaa
n.10cm pätkä chorizoa
n. 2dl pakastettuja suppilovahveroita
2rkl tuorejuustoa (maku maun mukaan, minulla oli paprika-sipuli)
suolaa
paprikamaustetta
cayennepippuria
mustapippuria
oreganoa
(valkoviiniä)

Päälle juustoraastetta

Kuullotin sipulikuutiot voissa ja lisäsin jauhelihan. Ruskistin ja maustoin suolalla, cayennepippurilla ja paprikamausteella. Lisäsin pieneksi kuutioidut chorizot ja valkosipulin kynnet. Lopuksi heitin joukkoon suppilovahverot ja n. 2rkl tuorejuustoa. Kun juusto oli sulanut, lorautin joukkoon n. 1dl valkoviiniä ja annoin kiehua kasaan. Maustoin vielä mustapippurilla ja oreganolla. Täytin lätyt, laitoin päälle reilusti juustoraastetta ja kuorrutin uunissa 250 asteessa n. 5 minuuttia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti