lauantai 16. maaliskuuta 2013

Red Velvet kuppikakut


Pitkäaikainen unelma on ollut näitä kokeilla ja nyt tuli tyhjä kohta aikataulussa! Lisäksi halusin kirjoittaa kunnollisen vaihe vaiheelta -blogin kuvineen. Niin että täältä pesee!

150g voita
3dl sokeria
4 munaa
2,5dl maitoa
punaista elintarvikeväriä
5dl jauhoja
1,5tl vaniljasokeria
4rkl kaakaojauhetta
1tl suolaa
2tl viinietikkaa
1,5tl leivinjauhetta

Kuorrute:
400g maustamatonta tuorejuustoa
2dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
tilkka sitruunamehua





Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon munat 1 kerrallaan.



Lisää joukkoon maito ja elintarvikeväri. Elintarvikevärin määrää en osaa tarkkaan sanoa. Alkuperäisessä ohjeessa oli 2rkl, mutta siinä varmaankin tarkoitettiin nestemäistä väriä. Minä laitoin pastaväriä n. 3 veitsenkärjellistä. Maun mukaan siis. Tummempikin punainen väri olisi saanut olla.



Sekoita joukkoon kuivat aineet, paitsi leivinjauhe. Leivinjauhe sekoitetaan etikkaan ja lisätään viimeisenä taikinaan. Taikina oli mielestäni huomattavan löysää. Kaadoin sen vuokiin suoraan vatkauskulhosta.



Paistoin 175 asteisessa uunissa 20 min. Ja kuppikakkusten paistuessa tein koristeeksi kukkia.



Valmiiden ja hyvin jäähtyneiden kuppikakkujen päälle pursotin tuorejuustokuorrutetta ja koristelin kukilla.



Näistä tuli herkullisia! Sopivan kosteita ja ihanan suklaisia. Suosittelen!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti