perjantai 27. huhtikuuta 2012

Suklaakakku

Huh huh.
En ole ennen tehnyt kakkuun suklaakuorrutusta. Sokerimassan kanssa on niin kovasti harjoiteltu, ettei vaan ole tullut kokeiltua. Mikään ei ole helppoa, kun ensimmäistä kertaa kokeilee, ei tämäkään.
Käytin maitosuklaata tumman sijasta, mutta en vähentänyt kerman määrää, joten kuorrutteesta tuli liian juokseva. Loppu jääköön kertomatta, mutta sen sanon, että pidän hetken taukoa ennenkuin yritän uudestaan. Niin ja senkin sanon, että sain tilanteen lopulta pelastettua kaivamalla sähkövatkaimen esiin. Väri vähän vaaleni, mutta sain kuorrutteesta sen verra jäykempää, että se pysyi kakun päällä.

Minulta pyydettiin siis kakku suklaakuorrutteella Pitkäniemen mieshoitajille. Ja tällainen tuli.


Täytteenä oli valkosuklaalla maustettua kermaa ja vadelmia. Kakkupohja oli tumma. Lisaksi laitoin suklaakuorrutteeseen vähän vadelmahilloa joukkoon. Laitan tähän kuorrutteen ohjeen:

Suklaakuorrute
200g tummaa suklaata
2 dl kermaa
1/2-1 dl vadelmahilloa

Tarkistin myös kerman määrän, eli maitosuklaan kanssa 1 1/2 dl ja valkosuklaan kanssa 1 dl. Jos olisin tämän tarkistanut ennen kakun tekoa, olisi ollut parempi mieli! :)

Tekstin pursotin valkosuklaalla ja kermaan laitoin koristeeksi suklaarusinoita. Näyttävät oikeastaan vähän kahvin pavuilta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti