torstai 29. marraskuuta 2012

Adventtikakkua töihin

No tästä se kai virallisesti alkaa. Joulun odotus. Meidän koulun perinteisiin kuuluu adventtihartaus ja kahvittelua. Heti päätin, että kakun täytyy maistua joululle. Murskasin kakkutaikinan joukkoon piparkakkuja ja täytteeseen laitoin valkosuklaan ja vadelmien lisäksi joulusuklaata!

lauantai 17. marraskuuta 2012

Pikkuisen nimijuhlat

Ystäväni poika sai nimen ja minä sain tehdä kakut! Elämäni ensimmäinen sokerinalle oli loppujen lopuksi aika helppo tehdä. Makuina vadelmia mascarponea ja valkosuklaata. Onnea Aarnelle hienon nimen johdosta

Sulon ristiäiset

Samana viikonloppuna tein kakut kahden pikkumiehen juhliin. Sulon kakussa makuina Daim ja vadelma.

keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Granaattiomenaa

En ollut ennen moista kokeillut. Herkullisen väriset siemenet saivat innostumaan. Tein töihin synttärikakuksi mascarponejuusto-granaattiomenakakun. Ei ollut vapaana kuin yksi pyöreä vuoka, joten toisesta piti tehdä sydämen muotoinen!
Herkullinen yhdistelmä.

sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Hääkakkua

Ihanainen ystäväni meni naimisiin ja upeat oli juhlat! Kaunis morsian ja komea sulhanen, upeat puitteet ja huolellisesti suunnitellut juhlat.
Minä sain kunnian ja haasteen tehdä hääkakun. Kaikkein haastavinta oli tietysti vieraiden määrä. Kakku 140:lle sai ainakin aluksi vähän nieleskelemään. Onneksi luonto järjesti minulle takapihan kokoisen jääkaapin, ilman sitä olisin saattanut olla pulassa! Suunnitelmat kehittyivät ja muuttuivat lukuisia kertoja, mutta lopputulos oli mielestäni onnistunut.
Pinkkiä ja kultaa pyydettiin ja musta ja valkoinen orkidea kakun päälle. Kakkupohja oli suklainen ja täyte aprikoosihilloa ja vaniljainen passion-mascarpone-vaahto.
Onnea Reija ja Mika!!!